MENU
 

Ons verhaal gaat door


'Als we de 10 km van Gent kunnen lopen, dan organiseren we de 11 KM van Deinze.' Eén tweet is verantwoordelijk voor ons verhaal. Die 10 km, begin 2014: dat is gelukt. En toen herinnerde burgemeester Jan Vermeulen ons aan dat ene bericht op Twitter. We -Tom, Daan en Jan - konden niet meer terug. De 11 KM van Deinze was geboren.

In september 2014 liep de 11 KM van Deinze voor het eerst door de straten van onze stad. Met een klein hartje begonnen we aan 'een folietje'. Maar sportief Deinze verraste ons. Vanuit het niets kregen we honderden fans op Facebook. Begin september van dat jaar stonden bijna 400 deelnemers aan de start.

Eén keer, hadden we onszelf voorgenomen. Maar het enthousiasme -en de dankbaarheid achteraf- van zoveel sportievelingen overdonderde ons. En verplichtte ons om verder te gaan. Er kwam een tweede editie met nog meer volk aan de start. In 2016 zetten we een grote stap vooruit. Versele-Laga, partner van dag één, zette de schouders nog harder onder het evenement. De 11 KM van Deinze werd de Versele-Laga 11 KM van Deinze. Het evenement bleef ook groeien: 750 deelnemers. Waauw!

En dus staan we nu voor nummer #4: een nog mooier parcours, nog meer beleving, nog meer aandacht voor de kinderen en hopelijk evenveel deelnemers.


Tot op 3 september! De opwarming is begonnen.